Velkommen til årets Mataukfestival 2018 fra fredag 5.oktober- lørdag 6. oktober. Festivalen arrangeres for 7. gang og årets tema er: ”Selvgjort er velgjort” 

Høst har vært og er en periode for Matauk i vår region. Matauk kommer av auk, å øke matforrådet, og er et begrep som beskriver innhøsting av mat fra naturen. Matauk nyttes oftest i forbindelse med høsting av bær og sopp, men begrepet dekker også høsting gjennom jakt og fiske.


 Kjenner du en lokalmatildsjel som fortjener litt ekstra oppmerksomhet? 

 

Mataukfestivalen på Lillehammer vil i samarbeid med Sparebank1 Gudbrandsdal dele ut en pris til den eller de som har bidratt til å fremme lokalmat i Gudbrandsdalen. Du kan være med å nominere en slik ildsjel! Kriteriene er for å få prisen er at den nominerte;

  • er råvareprodusent eller foredler av lokale produkter, eller
  • er kokk, restaurantdriver eller hotelleier som aktivt fremmer lokalmat, eller
  • på annen måte framsnakker, arbeider for eller bidrar til at lokalmatmarkedet utvikler seg positivt.
  • Dersom du ønsker å nominere en kandidat, kan du gjøre det ved å klikke HER eller på bildet under:

Lokalmatpris


Her er noen smakebiter fra programmet:

Konferansier 2018

Konferansier 2018

Konferansier 2018: Bodil Nordjore, Kokebokforfatter og matkulturverner. Gjestekokk: Bjørn Hettervik, Matinspirator.
Press dine egne epler

Press dine egne epler

TA MED DINE EGNE EPLER OG PRESS DEILIG EPLEJUICE Felleskjøpet stiller med eplepresse og har salgsstand. Husk beholder til juicen.
Lefsebaking

Lefsebaking

Camilla fra Småbruket Vårnes/LÅGEN lokalmat og Terje i Oppland- bonde og småbrukarlag gir deg inspirasjon og tips om oppdeling, oppbevaring og utnyttelse av hele lammet. Lær å lage rammerull, lammefrikadeller og Vårnes kebab. Smaksprøver.
Fredag kl 1300 - Lam er mer enn fårikål

Fredag kl 1300 - Lam er mer enn fårikål

Camilla fra Småbruket Vårnes/LÅGEN lokalmat og Terje i Oppland- bonde og småbrukarlag gir deg inspirasjon og tips om oppdeling, oppbevaring og utnyttelse av hele lammet. Lær å lage rammerull, lammefrikadeller og Vårnes kebab. Smaksprøver.

Lågåsilda har helt siden middelalderen vært gjenstand for en av landets rikeste innlandsfiskerier. Det biologiske grunnlaget for dette fiskeriet er lågåsildas gytevandring fra hele Mjøsa og oppover til Lågendeltaet. Festivalen skal bidra til Lågåsilda igjen blir å finne menyer i restauranter og det norske hjem.
Hovedmålet med MATAUK Festival: Fremme ren mat fra Innlandet

Årets Program  

Festivalen er for alle aldersgrupper. Vi ønsker at publikum skal ha lettere tilgang til og fokus på lokalprodusert mat og samtidig se seg om i det spiskammeret vi lever i.
Det vil foregå salg og profilering av lokal mat.
Lillehammer Mataukfestival vil bidra til at nye spennende produkter og matretter blir presentert i tillegg til tradisjonsretter, alt basert på råvarer, produkt og matspesialiteter fra regionen.
I tillegg til rene salgsstander vil det være kokkekamper, kjendiskokker, matkurs for barn, matkurs for ungdom, underholdning og mye mer, se vårt rikholdige program.

Initiativtaker til Lillehammer Mataukfestival er Lillehammer Sentrum drift AS og Styringsgruppa for 2018 festivalen har bestått av:

  • Frode Myklevik Kokkenes Mesterlaug Hed/Opp

  • Terje Holen, Oppland Bonde- og Småbrukarlag

  • Henning Holmbakken, Næringsutvikler, Lillehammer-regionen Vekst

  • Kristin Prøven, Visit Lillehammer

  • Camilla Bergehagen , Småbruket Vårnes og styreleder Lågen lokalmat

  • Børre K. Dervo, NINA

  • Wiggo Slåttsveen, styremedlem i Gudbrandsdalsmat og Lillehammer Bryggeri AS

  • Jørn Jensbakk, BAMA

  • Camilla Solberg Oen og Wenche Haug Almestrand, Lillehammer Sentrum Drift.

Stor takk til:

  • Innovasjon Norge
  • Fylkesmannen i Oppland
  • Electrolux
  • Strai Kjøkken
  • Culina Lillehammer
  • Kokkenes Mesterlaug – Hedmark og Oppland
  • Bama
Treff: 1271 Tags: