Program for Lillehammer Mataukfestival 2018:

bilde1Konferansier 2018:    Bodil Nordjore, Kokebokforfatter og matkulturverner.

Gjestekokk:                Bjørn Hettervik, Matinspirator.

 

 

 

 

 

Program Fredag 05.Oktober 2018

PÅ FESTIVALSCENEN FREDAG 5. OKTOBER


Kl. 11.00 ÅPNING AV LILLEHAMMER MATAUKFESTIVAL 2018.

Kåring av årets lokalmatsambassadør
Kåring av årets lokalmat nykommer.

Kl. 12.00 «SELVGJORT ER VELGJORT»

• Hvordan lage majones på 30 sekunder.
• MEDISTERKAKER i en fei.
• Dressinger og saus på 1.2.3!
Festivalkokk Frode Myklevik og matverner Bodil Norjorde viser hvor enkelt det kan gjøres.


Kl. 13.00 LAM ER MER ENN FÅRIKÅL.
lam

Camilla fra Småbruket Vårnes/LÅGEN lokalmat og Terje i Oppland- bonde og småbrukarlag gir deg inspirasjon og tips om oppdeling, oppbevaring og utnyttelse av hele lammet. Lær å lage rammerull, lammefrikadeller og Vårnes kebab. Smaksprøver.

Kl. 15.00 RÅTT, NATURLIG OG SMAKFULLT

«Rawfood» for nybegynnere.
Gjestekokk og Matinspirator Bjørn Hettervik vil sammen med tradisjonsmatbærer Bodil Norjorde inspirere dere til hjemmelaget rawfood med gode smaker. Smaksprøver
Årets tema: Selvgjort er velgjort



Kl. 16.00 GJEDDEKAKER

Gjedde er en utrolig god matfisk! Børre Dervo fra NINA og festivalkokk Frode Myklevik lærer bort kunsten å lage smakfulle gjeddekaker! Smaksprøver.

 

I FESTIVALTELTET PÅ SIGRID UNDSETS PLASS:


Kl. 11.00-15.00 MATKURS FOR BARN 
blid
Barna lager sin egen mat og spiser sammen etterpå.
Ingen påmelding.
Organisert av:
Kokkenes Mesterlaug Hedmark og Oppland.

BONDENS MARKED finner dere på LILLETORGET begge dager.
SALGSUTSTILLERE gjennom hele gågata begge dager.

 folk

PÅ FESTIVALPLASSEN HELE DAGEN:


TA MED DINE EGNE EPLER OG PRESS DEILIG EPLEJUICE

Felleskjøpet stiller med eplepresse og har salgsstand. Husk beholder til juicen.


FRA JORD TIL BORD

– Bakerovn med bakervarer fra Masovn mølle.
Demonstrasjon og salg.
Eget bake-bord for barn. (ikke avklart)

DEMONSTRASJON AV LEFSEBAKING

Randi Skålsveen lærer bort kunsten å lage lefse


TIPP VEKTA PÅ ÅRETS LÅGÅSILD
glass
og vær med i trekningen om flotte premier.

Les mer

Program Lørdag 06.Oktober 2018

PÅ FESTIVALSCENEN LØRDAG 6.OKTOBER

Kl. 10.00 VELKOMMEN TIL DAG TO.
bodil2

Vår konferansier og matkulturverner, Bodil Nordjore,
ønsker velkommen til en ny dag.

Kl. 10.00 SOPP PÅ MENYEN

Hvordan tørke sopp med Sopp og Nyttevekstforeningen

Kl. 11.00 SELVGJORT ER VELGJORT

Festivalkokken Frode sin supergode og enkle soppstuing. Smaksprøver.

Kl. 12.00 LOKAL OSTESUPPE

Karen Monssveens møssmørsuppe bygger på gamle tradisjoner fra Monssveen gaard- helt unik og bør smakes. Smaksprøver.
sopp

Kl. 13.00 BÆR OG SJOKOLADE

Kjøkkensjefen på Ilsetra hotel og bonden Line Rusten viser hvordan man lager bringebærkonfekt. 

Kl. 14.00 SELVGJORT ER VELGJORT
Hva er raskest å lage: Hjemmelaget eller ferdigkjøpt?

Kl. 15.00 KAST MINDRE MAT
kast
Camilla fra Småbruket Vårnes/LÅGEN lokalmat
viser hva man kan lage av lammekjøttrester. Smaksprøver.

Kl. 16.00 KORTREIST BYGGRYNSKREM

Matprodusent Trond Klaape lærer bort denne nydelige og smakfulle varianten som har gått litt i glemmeboka til fordel for riskremen. Smaksprøver

Kl. 16.30 GRØNNSAKSAUKSJON
grønnsak
Vi auksjonerer bort scenepynten som er levert av BAMA.

Kl. 18.00 OKTOBERFEST I LILLEHAMMER BRYGGERI
Mer info: www.lillehammerbryggeri.no

 

 

 

I FESTIVALTELTET PÅ SIGRID UNDSETS PLASS:


KL. 10.00-17.00 SELVGJORT ER VELGJORT

festivalteltOppland Bonde og småbrukarlag ved Terje Holen lærer bort kunsten å hermetisere (kl. 11,13,15),
Bli med å lær hvordan du lager hjemmelagde kjøtt- og spekepølser.
Kr. 50,- pr. person, pølsene får du med deg hjem (betal med vipps).

MATAUK-KOKEBOK – Selvgjort er velgjort- med lokale matoppskrifter fra bla. Lillehammer & Gudbrandsdalen selges for kr. 50,- under festivalen.

 

 

PÅ FESTIVALPLASSEN HELE DAGEN:

SALG LÅGÅSILD 
(Forbehold om sild. Så langt beholdningen rekker)

salg sild
TIPP VEKTA PÅ ÅRETS LÅGÅSILD og vær med i trekningen om flotte premier.

TA MED DINE EGNE EPLER OG PRESS DEILIG EPLEJUICE

Felleskjøpet stiller med eplepresse og har salgsstand. Husk beholder til juicen.

DEMONSTRASJON AV LEFSEBAKING
lefse

Randi Skålsveen lærer bort kunsten å lage lefse


MØT BYGDEKVINNELAGET

som demonstrerer og informerer.

MØT SOPP OG NYTTEVEKSTFORENINGEN

Som gir deg gode sopptips.

FRA JORD TIL BORD

Bakerovn med bakervarer fra Masovn mølle.
Demonstrasjon og salg.
Eget bake-bord for barn.

 

 

 

 

OPPLEV SILDEFISKET - LORTVARPET SØNDAG 14. OKTOBERsildefisket 2018

Gratis arrangement for hele familien.
Møt opp og bli med å dra inn nota og plukk årets fangst. 
Historier rundt fisket. Smaksprøver.
Sted: Lortvarpet (v/Fåberg speiderhus)
Kl. 17.00-19.00

 

Les mer

Treff: 542 Tags: