Eplechutney

Eplechutney

·       6 stk. epler

·       2 dl. eplecidereddik

·       200 gr. brunt sukker

·       3. stk. sjalottløk i ringer

·       1 stk. finhakket rød chili

·       2 ts revet frisk ingefær

·       2 båter finhakket hvitløk

·       Skall av en ½ sitron

·       ¼ ts salt

·       ¼ ts pepper

 

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og skjær bort kjernehusene. Kutt eplene i biter. Ha eplebiter i en kjele sammen med eddik, sukker, løk chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i minst 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre og chutneyen har tyknet. Smak til med salt og pepper. Hell varm chutney på varme, rene og tørre glass og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur. Oppbevar glassene mørkt og kjølig.