Eplechutney
· 6 stk. epler
· 2 dl. eplecidereddik
· 200 gr. brunt sukker
· 3. stk. sjalottløk i ringer
· 1 stk. finhakket rød chili
· 2 ts revet frisk ingefær
· 2 båter finhakket hvitløk
· Skall av en ½ sitron
· ¼ ts salt
· ¼ ts pepper
Fremgangsmåte:
Skrell eplene og skjær bort kjernehusene. Kutt eplene i biter. Ha eplebiter i en kjele sammen med eddik, sukker, løk chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i minst 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre og chutneyen har tyknet. Smak til med salt og pepper. Hell varm chutney på varme, rene og tørre glass og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur. Oppbevar glassene mørkt og kjølig.