Lammerull fra Småbruket Vårnes
Du trenger:
- 1 slagside av lam
- 1 kg (ca) lammekjøtt
- 3 ts salt
- 1 ts sukker
- 3 ts hvitløkspepper
- 3 ts gelatinpulver
Utstyr:
- Tannpirkere
- Bomullstråd
- Tykk nål
- Syltepresse (eventuelt 2 stekeplater som du legger noe tungt oppå)
Slik gjør du:
-Skjær lammekjøttet i strimler, skjær bort alle bein.
-Bland sammen de ulike krydderne i en bolle inkl. gelatinpulveret.
-Legg slagsiden på benken og fyll den med kjøttstrimler og krydder lagvis.
-Rull kjøttet fast sammen og fest med tannpirkere.
-Sy sammen rullen med bomullstråd og eventuelt etterfyll den med mer kjøtt. Fjern tannpirkerne ettersom du syr den sammen.
-Legg rullen i kjøleskapet et døgn slik at krydderet trekker seg godt inn i kjøttet.
-Pakk rullen inn i kjøkkenhåndkle og surr den inn med bomullstråd.
-Legg rullen ned i kokende vann og la den trekke i 90grader i ca 2 timer.
-Ta rullen opp av vannet og la den hvile i 15 minutter.
-Legg rullen i press i 1 døgn.
-Oppbevaring: kan oppbevares i kjøleskapet i 3-5 dager.
-Tips 1: Del Lammerullen opp i biter etter pressing og frys den ned i biter.
-Tips 2: Når du først lager en lag fler.