Pavlova

Pavlova

Espen Vesterdal Larsen

Daglig leder

Kulinarisk Akademi Hovedavdeling

 • 3 eggehviter
 • noen saltkorn
 • 1dl sukker
 • ½ vaniljestang, eller 1 ss vaniljesukker
 • 1ts hvitvinseddik
 • 2 ts maisenna

Fremgangsmåte:

 • Pisk eggehviter med litt salt til løs marengs.
 • tilsett sukker, vanilje og eddik og pisk til marengs på medium hastighet.
 • Vend inn siktet maisenna.
 • Sprøytes på bakepapir til porsjons kaker eller en stor kake som har en liten fordypning i midten. Sett kakene i ovnen på 125C varmluft. og la de stå i: Porsjons kaker 45 min Store kaker 1 ½-2timer.
 • Slå av ovnen, og la ovnsdøra være litt oppe og la kaken stå til de blir kalde.
 • Kakene skal ha en seig kjerne. De blir ikke så søte pga. eddiken og saltet.
 • Vaniljekrem
 • 2 dl melk
 • 1 dl fløte
 • 5 ss sukker
 • ½ stk vaniljestang, bare margen

————————

 • 3 ss melk
 • 2 eggeplommer
 • 2 ss maisenna

Fremgangsmåte:
Melk, fløte, sukker og vanljemarg blandes og kokes opp i en kjele. Melk, eggeplommer og maisenna blandes sammen og røres inn i den varme vesken, Gi et godt oppkok under omrøring, for å få en glatt fin krem. Siles gjennom en fin sil og avkjøles. Tips: -For å unngå hinne på kremen så unngås dette hvis man drysser på et tynt lag sukker oppå kremen etter at den er silt, da vil sukret smelte og man unngår snerk. Piskes opp med visp før bruk. Kremen fylles i midten av marengsen i den mengden man ønsker… pyntes med frukt eller bær etter ønske. Vi har brukt bringebær, bjørnebær, rips og blåbær.

 • Tips:

Kakene bør fylles med krem og bær rett før den serveres, ellers blir kaken bløt. Vaniljekremen kan smakes til med likør av alle slag. Da blir den farlig god.

 • 3 eggehviter
 • noen saltkorn
 • 1dl sukker
 • ½ vaniljestang, eller 1 ss vaniljesukker
 • 1ts hvitvinseddik
 • 2 ts maisenna

Fremgangsmåte: Pisk eggehviter med litt salt til løs marengs. tilsett sukker, vanilje og eddik og pisk til marengs på medium hastighet. Vend inn siktet maisenna. Sprøytes på bakepapir til porsjons kaker eller en stor kake som har en liten fordypning i midten. Sett kakene i ovnen på 125C varmluft. og la de stå i:

 • Porsjons kaker 45 min
 • Store kaker 1 ½-2timer.

Slå av ovnen, og la ovnsdøra være litt oppe og la kaken stå til de blir kalde. Kakene skal ha en seig kjerne. De blir ikke så søte pga. eddiken og saltet.

 • Vaniljekrem
 • 2 dl melk
 • 1 dl fløte
 • 5 ss sukker
 • ½ stk vaniljestang, bare margen

————————

 • 3 ss melk
 • 2 eggeplommer
 • 2 ss maisenna

Fremgangsmåte:
Melk, fløte, sukker og vanljemarg blandes og kokes opp i en kjele. Melk, eggeplommer og maisenna blandes sammen og røres inn i den varme vesken, Gi et godt oppkok under omrøring, for å få en glatt fin krem. Siles gjennom en fin sil og avkjøles. Tips: -For å unngå hinne på kremen så unngås dette hvis man drysser på et tynt lag sukker oppå kremen etter at den er silt, da vil sukret smelte og man unngår snerk. Piskes opp med visp før bruk. Kremen fylles i midten av marengsen i den mengden man ønsker… pyntes med frukt eller bær etter ønske. Vi har brukt bringebær, bjørnebær, rips og blåbær.

Tips:
Kakene bør fylles med krem og bær rett før den serveres, ellers blir kaken bløt. Vaniljekremen kan smakes til med likør av alle slag. Da blir den farlig god.