Sitronterte med marengs

Sitronterte med marengs

Espen Vesterdal Larsen

Daglig leder

Kulinarisk Akademi Hovedavdeling

Sitron krem:

·       125g eggeplommer

·       125g sitronsaft

·       125g smør

·       325g sukker

·       175g crème fraise

·       3,5pl. Gelatin

Kok opp sitronsaft og sukker, leger med eggeplommer, siles.

Rør inn smør, tilsett crème fraise og til slutt gelatin.

Fylles i den stekte mørdeigsformen og avkjøles i 2 timer, før den pyntes med marengs og brennes av.

Mørdeig 

60g hvetemel

120g u/smør

90g melis

50g egg

1/2t salt

Bland alt, elt sammen.

175g mel

Fremgangsmåte:

Tilsett resten av melet og blandes forsiktig sammen til en jevn deig. Avkjøles og

kjevles ut med litt mel til 2mm. Tykkelse.

Fores i former/tarteletter og stekes i press ved 160C, i 15 min.

Italiensk Marengs:

·       250g sukker

·       75g vann

kokes til 119°c

·       130g eggehvite

Eggehviten piskes opp i maskin, når sukkerlaken er varm nok tømmes den inn i en tynn stråle mens maskinen går. Pisk dette stivt og la maskinen gå til det blir kaldt.