Gresskarsuppe av Sven Erik Renaa – Renaa Restauranter
Matauk 2015
70 personer
- 3 kg gresskar, ferdig skrelt, renset og delt i mindre biter
- 1 liter finsnittet purre (den lyse delen)
- 4 fedd hvitløk i tynne skiver
- Frisk timian
- 5 laurbærblad
- 5 l. kylling- eller grønnsaksbuljong
- Salt
- Ristet salte gresskarkjerner
- 300 g parmesanost
- Honning
- Salvie
- Smør og olje til steking
Fremgangsmåte: Sprøstekt salviebladene i olje og smør til de er dyp grønne og sprø, ta ut og la de renne av på papir, tilsett løk, hvitløk og timian i salviefettet og stek rolig til løken er gjennomsiktig. Tilsett gresskar og buljong og kok på middels varme til gresskar er myk. Mos lett med visp og smak til med salt. Hell suppen i suppetallerkener og topp med parmesan, gresskarfrø, honning og salvieblader.