Kokker på Matauk 2013

Terje Ness

Han vant den prestisjetunge Bocuse d´Or (kokkenes eget VM) i 1999, og ble med det den første som slo en fransk representant.  Han har vært på det norske kokkelandslaget i en årrekke, samt reist verden rundt med gjestespill og foredrag.

Terje har alltid ønsket å være kokk og har hatt en lang og innholdsrik karriere. I 2000 åpnet han Oro sammen med en liten investor – gruppe. Etter å ha oppnådd en stjerne i Guide Michelin, samt stående ovasjoner fra norsk presse, ble det stadig vanskeligere å samarbeide med investorene og i 2004 sluttet Terje på Oro. Året etter mistet Oro stjernen, mens Haga – Terjes nye prosjekt, fikk en stjerne i restaurantbi – belen. I 2009 var Terje tilbake i Oro. Han er aktuell med tv-programmet «Barnas Restaurant» på NRK.

Karl Erik Pallesen

Medeier og daglig leder på Fisketorget Sjømatbar i Stavanger. Medlem av kokkelandslaget (2010 – 2012) og vinner av Hellstrøms arvtager i 2012. Aktuell på TV2 i høst med programmet « Sinnakokken er ut».

Tore Ramstad

Kokk, restaurantør og kokebokforfatter. Oppvokst i Moelv og startet sin karriere på Hornsjø Høyfjellshotell i en alder av 15 år. Tore har hatt en lang og allsidig karriere som bla. souschef på Bryggen restaurant i Trondheim, Chef de Partie på Bagatelle i Oslo og driver i dag KjellTores Mat sammen med Kjell Arne Johnsæter og Tore Belgum. Han har skrevet kokebøker, vært matstylist i en rekke reklamefilmer og magasiner, samt holdt kokke- og vinkurs for profesjonelle og amatører.

Frode Myklevik

Utdannet kokk og brennende interesse for god hjemmelaget mat fra bunnen av. Frode Myklevik er den eneste i Innlandet som har utmerkelsen Cordon Rouge og Andre Enghs gullnål for sitt virke innen kokkefaget. Jobbet som kokk og kjøkkensjef hos flere bedrifter på østlandsområdet gjennom 25 år som kokk, før han ble daglig leder for Lærlingekompaniet Innlandet i 25 år. Gjennom sitt virke i Lærlingekompaniet har han fått i overkant av 900 elever gjennom lærerløpet og ut i jobb. Han har vært dommer i et utall av kokkekonkuranser bla NM og Norgescupen for lærlinger i Stavanger. Deltatt på Glamat i Stavanger med fokus på barn. Aktiv i kokkenes Mesterlaug i mange år og holdt inspirerende foredrag. I dag jobber han freelance på Lillehammer Mikrobryggeri med fokus på lokalmat. Frode har vært viktig bidragsyter i styringsgruppa fra starten av.

Bjørn Hettervik

Diplomkokk og en nestor innen kokkefaget med brennende interesse for økologisk og lokal mat.
En kort periode var han kjøkkensjef ved legendariske Engebret Cafe i Oslo. Senere har han drevet pensjonat og jobbet ved en rekke restauranter før han en periode drev Lysaker Gjestgiveri.
Hettervik har jobbet flere tiår som frilans med opplæring og matutvikling for folk og bedrifter, blant annet i regi av selskapet matkurs.no.
Tidligere kjøkkensjef på gardshotellet Søndre Løsset i Østerdalen, som har spesialisert seg på egenproduserte råvarer og et kresent publikum.
Han er opptatt av historiefortellingen rundt maten. Bjørn var med fra 2014 til 2017

Benny Westmann

Bjørn Bredesen

Tor Jacobsen

Konferansier Asgeir Borgemoen

Elever Mesna videregående skole – Restaurant og matfag

Joakim Skarpjordet, Joachim Berntsen og Dennis Hagen