Even Ramsvik

eier og kjøkkensjef ved Michelin stjerne restauranten, Ylajali, i Oslo.
Even Ramsvik sverger til det egentlige nordiske/norske kjøkkenet hvor råvarene har sine sesonger, og hvor man er avhengig av matauk i form av jakt og fiske, oppdrett av nøysomme dyr, dyrking av økologisk frukt og grønt, bruk av ville røtter og planter, konservering av matvarer osv. Det kalde landet vårt, og det røffe klimaet langs kysten gir oss et matregister som i utgangspunktet er magert, men som er helt avhengig av god utnyttelse av råvarene i sesong slik at man likevel har et mangfold av matvarer gjennom vinteren..Dette har gitt Even Ramsvik status som en av de viktigste inspiratorene i dagens restaurant Norge.Fotograf: Tommy Andresen
Hun fullførte læretid som konditor hos Lie Nielsen AS og gikk senere på VK1 baker og konditor på Sandsli videregående skole og på hotell- og næringsmiddelfag på Bergen Yrkesskole.Hun er blant landets ypperste og var med på konditorlandslaget samt uttatt på kokkelandslaget i 2012.Andre utmerkelser: Årets kake 2007 (1. plass), NM for unge konditorer 2006 (1. plass), World Skills Japan 2007 (deltaker).Annemari jobber hos Fabel på Litteraturhuset i Fredrikstad.
Annemari Erlbeck

Tidligere norgesmester i konditorfaget
Camilla Laiho Trondsen

Camilla er fra Lillehammer, og har sin utdannelse fra restaurant og matfag ved Mesna videregående skole.Hun innehar gull i NM for servitører i 2013, samt sølv i Yrkes-EM.Hun jobber hver dag for å skape den gode opplevelsen for gjesten.Camilla jobber til daglig i restauranten To rom og Kjøkken i Trondheim og er utdannet øl- og vinsommelier
Matskribent som er opptatt av kultur, gourmet og hverdagsmat fra hele verdenHun appellerte sterkt til ungdommen med sitt kule syn på mat og Streetfood spesieltBokskribent
Helle Ødegård Valebrokk, Helles Kitchen

Håvard Ravn Larsen, Bama

Et av Norges største talenter på formidling av kunnskap om frukt / grønt og ikke minst juicing
Benny Westmann
I tillegg deltok:


Tor Jacobsen
Frank Kjerland


Anja Skjævestad og Kenneth Storengen
Kokker på Nikkers og Hvelvet
Vidar Johansen
Pellestova


Frode Myklevik
Bjørn Hettervik

Konferansier Asgeir Borgemoen


Elever Mesna videregående skole – Restaurant og matfag
Apichai Junphet og Martin Hellum Pedersen