Kokker på Matauk 2015

Sven Erik Renaa

En prisbelønnet norsk mesterkokk med italienske aner. Han var manager for det norske kokkelandslaget som under hans ledelse ble olympiske vinnere i Erfurt 2008. Han har jobbet for Gastronomisk Institutt i 8 år, har vunnet VM for kokker, beste fisk i Bocuse d, Or og har vært årets kokk 2 ganger. I dag driver han Renaa restauranter som i 2015 ble kåret til beste restaurant i forbindelse med årets Gladmatfestival i Stavanger

Han gikk læretiden på Le Canard, og har også jobbet på Andreas Viestad’s St. Lars og på Baltazar og har drevet eget cateringfirma. I dag er han en av Norges største kokketalenter og ansatt som kjøkkensjef på den vel-renommerte restaurant Fjøla ved Østbanehallen. Han har 2 ganger vunnet kokkeverdensmesterskapet som assistent og er kaptein på juniorkokkelandslaget. Christer digger all mat fra pizza til finere matretter.

Christer Rødseth

Guri Helgesdotter Rognså

Guri er fra Valdres, og innehar Norges eneste doktorgrad i molekylær gastronomi.

Hun er opptatt av sammenhengen mellom smak og lukt og påpeker at 80 % av det vi oppfatter som smak faktisk er lukt. Guro er ansatt ved Gastronomisk Institutt i Stavanger og er også utdannet sivilingeniør i kjemi- og bioteknologi med fordypning i organisk kjemi ved NTNU i Trondheim og Insai Toulouse. Samtidig har hun også gjennomført smaksstudiet Hautes Études du Goût, som ga henne Diplôme Universitaire du Goût, de la Gastronomie et des Arts de la Table ved Université de Reims Champagne-Ardenne, i tillegg til å utdanne seg som sommelier.

En av Norges mest populære TV-kokker. Hun er kjent fra tv-seriene ”Jenter på hjul» og ”Smaken av Norge” og er for tiden aktuell med ”Fingrene av fatet” på TV2. Hun har vunnet flere priser både nasjonalt og internasjonalt, vært frontfigur for Matprat.no, skrevet flere kokebøker og i mange år drevet familiestedet Opaker gård i Solør. Fra 2006-2013 alternerte hun dessuten med Arne Brimi i Dagbladets matspalte. Driver i dag også sitt eget sted ”Fjøset på Markestad” i Vang

Charlotte Mohn Gaustad

Kirsten Winge

er utdannet biolog og har et nært forhold til naturen. Hun er en erfaren sanker av naturens råvarer og god Villmarkskokk. Winge har gitt ut et titalls bøker, alene og sammen med andre.

Benny Westmann

Kokken Benny er svensk og er et oppkomme av mange gode lågåsild oppskrifter, som lokal kokk med lang fartstid og stor interesse for Lågåsild og lokalmat har han utarbeidet en mengde gode oppskrifter på lågåsilda.

Håvard Ravn Larsen

Fagsjef og kokk Håvard Ravn Larsen i BAMA Storkjøkken. Engasjert kursholder og opptatt av utnyttelsen av alle de hundrevis av tilgjengelige grønnsaksvarianter og frukt som kan kokes, stekes, bakes eller grilles for å skape variasjon på menyen.

Frode Myklevik

Utdannet kokk og brennende interesse for god hjemmelaget mat fra bunnen av. Frode Myklevik er den eneste i Innlandet som har utmerkelsen Cordon Rouge og Andre Enghs gullnål for sitt virke innen kokkefaget. Jobbet som kokk og kjøkkensjef hos flere bedrifter på østlandsområdet gjennom 25 år som kokk, før han ble daglig leder for Lærlingekompaniet Innlandet i 25 år. Gjennom sitt virke i Lærlingekompaniet har han fått i overkant av 900 elever gjennom lærerløpet og ut i jobb. Han har vært dommer i et utall av kokkekonkuranser bla NM og Norgescupen for lærlinger i Stavanger. Deltatt på Glamat i Stavanger med fokus på barn. Aktiv i kokkenes Mesterlaug i mange år og holdt inspirerende foredrag. I dag jobber han freelance på Lillehammer Mikrobryggeri med fokus på lokalmat. Frode har vært viktig bidragsyter i styringsgruppa fra starten av.

Bjørn Hettervik

Diplomkokk og en nestor innen kokkefaget med brennende interesse for økologisk og lokal mat.
En kort periode var han kjøkkensjef ved legendariske Engebret Cafe i Oslo. Senere har han drevet pensjonat og jobbet ved en rekke restauranter før han en periode drev Lysaker Gjestgiveri.
Hettervik har jobbet flere tiår som frilans med opplæring og matutvikling for folk og bedrifter, blant annet i regi av selskapet matkurs.no.
Tidligere kjøkkensjef på gardshotellet Søndre Løsset i Østerdalen, som har spesialisert seg på egenproduserte råvarer og et kresent publikum.
Han er opptatt av historiefortellingen rundt maten. Bjørn var med fra 2014 til 2017

Tone Strøm

Konferansier Jarl Goli

Elever Mesna videregående skole – Restaurant og matfag

 Ni Nguyen og Gabriella Binias