Kokker på Matauk 2016

Halvar Ellingsen

Nordlendingen Halvar var en av de yngste vinnerne noen gang da han i 2009 ble kåret til norgesmester i kokkekunst.

Han er tidligere landslagskokk og i 2016 deltok han i tv-programmet Top Chef der han endte på 2. plass. I ti år har han bodd i Oslo og jobbet for restauranter som Palace Grill i Oslo, Bagatelle, Haga Gård, Kulinarisk Adademi og Arakataka. I 2015 valgte Ellingsen å flytte hjem og starte egen restaurant på Sortland, fordi han mener Vesterålen har et enormt potensiale som spennende matregion. Halvar Ellingsen lever og ånder for matlaging. Alt handler om å lære mest mulig, finne nye måter å nyte gode råvarer på og å være kronisk nysgjerrig på hvordan man kan leverer den ultimate maten.

Espen kommer fra Steinkjer og begynte sin karriere som kokkelærling på Fossheim hos Arne Brimi. I 1997 ble han belønnet med førsteplass i NM for konditorkunst. Han har senere deltatt på Kokkelandslaget som fast dessert- og sjokoladeansvarlig i flere år.
I 2006 vant han og laget VM i kokkekunst. Espen er i dag en allsidig og kreativ daglig leder for Kulinarisk Akademi i Oslo med klare mål for videreutvikling

Espen Vesterdal Larsen

Jørgen Lie

Oslo-borgeren Jørn Lie har en lang og solid kokkekarriere i Oslo og er en forkjemper for gode norske råvarer.

Tidlig i sin karriere jobbet han bl.a. på Fossheim Turisthotell under Arne Brimi, og på Restaurant Feinschmecker. Han har vært kokk og lagleder på Kokkelandslaget i åtte år. Jørn lie er både restauratør og kjøkkensjef på en av Oslos mest tradisjonsrike restauranter, Det Gamle Raadhus. I tillegg er han også kjøkkensjef og deleier på restaurant Vaaghals i Oslo, der medeierne inkluderer Arne Hjeltnes og Bocusekokk Arne Brimi. Jørn er også sertifisert WACS-dommer på A-nivå og har dømt i en rekke internasjonale konkurranser.

Charlotte Mohn Gaustad

Besøkte festivalen for andre gang i 2016, første gang i 2015.

Tone Strøm

Bjørn Hettervik

Diplomkokk og en nestor innen kokkefaget med brennende interesse for økologisk og lokal mat.
En kort periode var han kjøkkensjef ved legendariske Engebret Cafe i Oslo. Senere har han drevet pensjonat og jobbet ved en rekke restauranter før han en periode drev Lysaker Gjestgiveri.
Hettervik har jobbet flere tiår som frilans med opplæring og matutvikling for folk og bedrifter, blant annet i regi av selskapet matkurs.no.
Tidligere kjøkkensjef på gardshotellet Søndre Løsset i Østerdalen, som har spesialisert seg på egenproduserte råvarer og et kresent publikum.
Han er opptatt av historiefortellingen rundt maten. Bjørn var med fra 2014 til 2017

Frode Myklevik

Utdannet kokk og brennende interesse for god hjemmelaget mat fra bunnen av. Frode Myklevik er den eneste i Innlandet som har utmerkelsen Cordon Rouge og Andre Enghs gullnål for sitt virke innen kokkefaget. Jobbet som kokk og kjøkkensjef hos flere bedrifter på østlandsområdet gjennom 25 år som kokk, før han ble daglig leder for Lærlingekompaniet Innlandet i 25 år. Gjennom sitt virke i Lærlingekompaniet har han fått i overkant av 900 elever gjennom lærerløpet og ut i jobb. Han har vært dommer i et utall av kokkekonkuranser bla NM og Norgescupen for lærlinger i Stavanger. Deltatt på Glamat i Stavanger med fokus på barn. Aktiv i kokkenes Mesterlaug i mange år og holdt inspirerende foredrag. I dag jobber han freelance på Lillehammer Mikrobryggeri med fokus på lokalmat. Frode har vært viktig bidragsyter i styringsgruppa fra starten av.

Konferansier Jarl Goli

Elever fra Lillehammer videregående skole avdeling sør – Restaurant og matfag:

Fredrik Jakobsen og Vilde Kristine Hansen