Sjokoladeterte

Sjokoladeterte med bær

Hilde Løkken

 

Sjokoladetertebunn:

300 gram hvetemel

200 gram usaltet smør

100 gram melis

4 ss kakao

1egg

Fremgangsmåte:

Bland det tørre ,med smør og bland godt. Visp egget og tilsett i røren.

Avkjøl litt i fryser før det kjevles på bakepapir. Trykk ut rundinger og legg massen i formen. Stikk noe hull i bunnen med gaffel.

Legg matpapir med tørkede erter så bunnen ikke eser opp.

Oppskriften kan brukes til 1 stor eller 6-8 små terte/paiformer

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 15 – 20 min. Avkjøl.

Sjokoladerømme:

3 dl seterrømme

300 g dronningsjokolade

cointreau (smakes til)

 

Fremgangsmåte:

Varm opp seterømmen. Skal ikke koke. Ha i grovhakket sjokolade og rør til det blir en jevn saus. Smak til med cointreau.

Settes i kjøleskap til avkjøling.

Pynt:

Legg bringebær, jordbær, blåbær og rips på toppen og pensle med smeltet jordbær eller bringebærgele.

Anbefaler å bruke søte bær da sjokoladerømme har en syrlig smak