Sjokoladeterte med bær
Sjokoladetertebunn:
300 gram hvetemel
200 gram usaltet smør
100 gram melis
4 ss kakao
1egg
Fremgangsmåte:
Bland det tørre ,med smør og bland godt. Visp egget og tilsett i røren.
Avkjøl litt i fryser før det kjevles på bakepapir. Trykk ut rundinger og legg massen i formen. Stikk noe hull i bunnen med gaffel.
Legg matpapir med tørkede erter så bunnen ikke eser opp.
Oppskriften kan brukes til 1 stor eller 6-8 små terte/paiformer
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 15 – 20 min. Avkjøl.
Sjokoladerømme:
3 dl seterrømme
300 g dronningsjokolade
cointreau (smakes til)
Fremgangsmåte:
Varm opp seterømmen. Skal ikke koke. Ha i grovhakket sjokolade og rør til det blir en jevn saus. Smak til med cointreau.
Settes i kjøleskap til avkjøling.
Pynt:
Legg bringebær, jordbær, blåbær og rips på toppen og pensle med smeltet jordbær eller bringebærgele.
Anbefaler å bruke søte bær da sjokoladerømme har en syrlig smak