Kurdiske kjøttkaker

Av Shan Amir – Mesna Mat

Ingredienser:

 • 400g kjøttdeig
 • 1 løk
 • ½ bunt persille
 • 2 store tomater
 • 1 ss salt
 • ½ ss spisskummen
 • 1 ss tomatpuré
 • 4 ss hvetemel
 • Rapsolje til steking (egner seg best, da oljen har lenger steketid)

Anbefalt tilbehør:

 • Grønnsaker
 • Liba- eller nanbrød
 • HiP saus, ketchup eller sterk sriracha saus.

Slik går du frem:

Kutt opp løk, persille og tomat så fint som mulig (bruk gjerne en stavmikser). Ha i tomatpuré, salt og spisskummen. Bland dette sammen med kjøttdeigen og ha i hvetemelet. Elt blandingen som en deig i ca 5 minutter til du får en fin og fast kjøttdeig, slik at du enkelt kan lage små kjøttkaker av blandingen. 

 

Form kjøttkakene i håndflaten din til ca 1 cm tykkelse.

 

Steking: Du skal bruke godt med olje i pannen (kjøttkakene skal dekkes når de stekes). Viktig at du steker kjøttkakene på litt høy varme slik at de ikke blir liggende lenge i oljen. Pass på at du steker like godt på begge sider (begge sider skal ha en fin stekeskorpe). 

 

Anbefales Liba- eller nanbrød til kjøttkakene, man kan spise det som en kebab eller taco. (På bilde er det brukt Libabrød) Topp med grønnsaker som agurk, salat, tomat, eller det du selv er glad i. Dryss over HiP saus, ketchup, sterk sriracha saus, eller en saus du syns passer til smaken.