Av Shan Amir – Mesna Mat
Ingredienser:
-
2 mini squash
-
1 stor aubergin
-
1 bunt persille
-
2 løk (finhakket)
-
50g rosiner
-
1 dl olje
-
400g kjøttdeig
-
1 ss salt
-
1 ss spisskummen
-
1 ts finmalt sort pepper
-
2 ss tomatpuré
Slik går du frem:
Grønnsakene:
Alt av grønnsaker må vaskes godt. Start med å klargjøre squash og aubergin ved å skrape ut massen. Bruk en liten kniv, skjær av toppen av squashene og auberginen, og snurr kniven forsiktig inn til du graver helt til bunn, uten å ødelegge grønnsaken. Da sitter du igjen med en hul grønnsak. Deretter steker du dem i en panne jevnt på alle sider, og legger dem til side.
Fyllet:
Hakk løk og persille i veldig små biter. (Legg til side 1 dl persille til sausen) Ha oljen i en panne og stek kjøttdeig, løk og persille sammen. Ha i salt, spisskummen, pepper og rosiner. Stek alt sammen til du får en fin farge på alt.
Sausen:
Stek tomatpuré sammen med 2 ss olje og ha i 1 dl hakket persille, 4 dl kokende vann og ½ ss salt. Kok dette sammen.
Fyll grønnsakene godt og tett med kjøttdeigmiksen, og ha dem oppi sausen. Blir det kjøttdeig til overs? Bland den inn i sausen for ekstra smak.
La det koke i ca 45 minutter, til grønnsakene er myke og sausen er tykkere.
Serves med basmatiris.