Mashi – Grønnsaker fylt med krydret kjøttdeig

Av Shan Amir – Mesna Mat

Ingredienser:

  • 2 mini squash

  • 1 stor aubergin

  • 1 bunt persille

  • 2 løk (finhakket)

  • 50g rosiner

  • 1 dl olje

  • 400g kjøttdeig

  • 1 ss salt

  • 1 ss spisskummen

  • 1 ts finmalt sort pepper

  • 2 ss tomatpuré

Slik går du frem:

Grønnsakene:
Alt av grønnsaker må vaskes godt. Start med å klargjøre squash og aubergin ved å skrape ut massen. Bruk en liten kniv, skjær av toppen av squashene og auberginen, og snurr kniven forsiktig inn til du graver helt til bunn, uten å ødelegge grønnsaken. Da sitter du igjen med en hul grønnsak. Deretter steker du dem i en panne jevnt på alle sider, og legger dem til side. 

 

Fyllet:

Hakk løk og persille i veldig små biter. (Legg til side 1 dl persille til sausen) Ha oljen i en panne og stek kjøttdeig, løk og persille sammen. Ha i salt, spisskummen, pepper og rosiner. Stek alt sammen til du får en fin farge på alt. 

 

Sausen:

Stek tomatpuré sammen med 2 ss olje og ha i 1 dl hakket persille, 4 dl kokende vann og ½ ss salt. Kok dette sammen. 

 

Fyll grønnsakene godt og tett med kjøttdeigmiksen, og ha dem oppi sausen. Blir det kjøttdeig til overs? Bland den inn i sausen for ekstra smak. 

La det koke i ca 45 minutter, til grønnsakene er myke og sausen er tykkere. 

 

Serves med basmatiris.