Chutney av grønne tomater

Av Frode Myklevik

INGREDIENSER:

  • 8-10 store grønne tomater
  • 2 grønne epler
  • 2 løk
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 50 gram hvitt sukker
  • 50 gram brunt sukker
  • 2 ss honning
  • ½ vaniljestang
  • 1 dl hvitvinseddik

SLIK GÅR DU FREM:

Del tomater, epler og løk i biter.
Ha olje i en kjele og surr epler, tomater og løk et par minutter.
Tilsett sukker, honning og vaniljestang og fres videre ett par minutter til.
Tilsett eddik og vann så det neste dekker.
Kok på svak varme til blandingen blir tykk og smakfull.
Slå det over på varme glass og skru på lokket med en gang, og snu glassene opp ned på
benken til de er avkjølt. Oppbevares kaldt og mørkt.