Av Anders Havik
INGREDIENSER:
- 1 stk purreløk
- ½ hvitløk
- 600 gram poteter
- 1,25 liter kyllingkraft
- 2,5 dl fløte
- 25 gram smør
- Trøffelolje
- Grissini
- Spekeskinke
SLIK GÅR DU FREM:
Kutt opp purreløken og sett til side det grønne til senere.
Kutt opp hvitløk i biter og surr dette sammen med purreløken i en panne noen minutter.
Skrell potetene og del dem opp i biter.
Kokk opp kyllingkraften og ha i potet, purreløk, og hvitløken.
Når poteten er kokt, mikser du alt sammen med en stavmikser.
Ha i fløte og smør og rør alt godt sammen.
Smak til med trøffeloljen (forsiktig, da den har en sterk smak).
Legg spekeskinke i skiver på bakepapir i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter, til de er sprøe
og gode.
Server suppen med litt grønt fra purreløken, grissini og spekeskinke for en deilig crunch på
toppen.