Syltetøy av grønne tomater

Av Frode Myklevik INGREDIENSER: 1 kg grønne tomater 6 dl vann 6 dl 7% eddik [...]

Potet- og purreløksuppe

Av Anders Havik INGREDIENSER: 1 stk purreløk ½ hvitløk 600 gram poteter 1,25 liter kyllingkraft [...]

Pastinakkpuré

Av Kokken Tor INGREDIENSER: 1 stor skrellet pastinakk ½ dl kremfløte 1 spiseskje smør SLIK [...]

Chutney av grønne tomater

Av Frode Myklevik INGREDIENSER: 8-10 store grønne tomater 2 grønne epler 2 løk 1 spiseskje [...]

Brenneslesuppe

Av Kokken Tor INGREDIENSER: Brennesle Vann Salt Kyllingkraft, grønnsakskraft, det man har Kremfløte Masse smør [...]

Basissaus til pizza, pasta og tomatsuppe

Av Frode Myklevik INGREDIENSER: 1 kg røde tomater Basilikum 4 dl vann Oregano Salt + [...]

Konfektkake

Av Kokken Tor INGREDIENSER: 375 gram smør 700 gram mørk sjokolade 4 dl vann 150 [...]

MAT VAFFLER – Stasjonen

Av Geir Evensen og Bernt Gilberg – Stasjonen Ingredienser: 8dl hvetemel 8dl grovmalt rugmel 3ts [...]

Blomkål m/chevre

Av Frode Myklevik Ingredienser: 1 hode blomkål Meierismør til steking Salt Pepper Solsikke-/gresskarkjerner Chevre ost [...]

Kålstuing

Av Frode Myklevik Ingredienser: 1 stk kålhode 30 gram meierismør 60 gram hvetemel Kraft fra [...]

Kinakål

Av Frode Myklevik Ingredienser: 1 stk kinakål Nøytral olje  Soyasaus      Slik går du [...]

Kurdiske kjøttkaker

Av Shan Amir – Mesna Mat Ingredienser: 400g kjøttdeig 1 løk ½ bunt persille 2 [...]

Mashi – Grønnsaker fylt med krydret kjøttdeig

Av Shan Amir – Mesna Mat Ingredienser: 2 mini squash 1 stor aubergin 1 bunt [...]

Bringebærsylta Lågåsild

Bringebærsylta Lågåsild og rødløk servert med gressløksnyr, persilleolje og sprø rugbrødflak.   Fremgangsmåte 8 sild [...]

Smørbrød med stekt lågåsild.

Smørbrød med stekt lågåsild.   1 sild pr smørbrød Salater Surt brød fra bakeriet i [...]

Grønnsaksvafler

Grønnsaksvafler Charlotte Mohn Gaustad 4 poteter 4 gulerøtter 1 squash 1-2 egg Salt og pepper [...]

Sjokoladeterte

Sjokoladeterte med bær Hilde Løkken   Sjokoladetertebunn: 300 gram hvetemel 200 gram usaltet smør 100 [...]

Gresskarsuppe

Gresskarsuppe av Sven Erik Renaa – Renaa Restauranter Matauk 2015 70 personer 3 kg gresskar, ferdig [...]

Gjeddekaker

Gjeddekaker av Frode Myklevik 1 kg gjeddefilet 1 ss potetmel 200 gr. Bacon 1 løk finhakket [...]

Kål

Et gammelt ordtak sier følgende: ”Den som ikkje held mål, må sype kald kål!” Det [...]

Brasiert Lammeskank

Brasiert Lammeskank ·       4 lammeskanker ·       1 ts kanel ·       1 ts kummin ·       4 ss olivenolje ·       4 stk [...]

Kirstens Elgkavsuppe

Kirstens Elgkavsuppe Nå når det er litt fuktig vær, frister det med ei god og [...]

Crumble av ristede norske kornsorter

Crumble av ristede norske kornsorter Du trenger: ·       100 gram hele, økologiske polerte hvetekorn ·       100 gram [...]

Bodils Grønnsaksvaffel

Bodils Grønnsaksvaffel Ingredienser 3 stk potet 4 stk gulrot 1 skiver kålrot 0.5 stk løk 2 [...]

Spekepølse av elg

Spekepølse av elg 600 gram elgkjøtt 200 gram svinekjøtt ½-3/4 dl væske 3 ss salt [...]

Coleslaw med tartar dressing

Coleslaw med tartardressing Ingredienser: 1/4 kålhode 2 gulrøtter 1 egg Ca 1,5 dl rapsolje 1 [...]

Potetgraut

Potetgraut Vinner av årets GD konkurranse – Din beste potetoppskrift Ingen haust utan potetgraut (Den [...]

Sitronterte med marengs

Sitronterte med marengs Espen Vesterdal Larsen Daglig leder Kulinarisk Akademi Hovedavdeling Sitron krem: ·       125g eggeplommer [...]

Coleslow

Coleslow ¼ Kålhode 4 Gulerøtter 1 Egg Ca 2 dl. Olje 1. Fedd Hvitløk Litt [...]

Eplemos

Eplemos 7 stk. epler 1 dl sukker ½ l vann Fremgangsmåte: Skrell epler, fjern kjernehuset [...]

Potet og purreløksuppe

Potet og purreløksuppe Fjøset på Markestadwww.markestad.as  Maturs for studenter Lillehammer Mataukfestival 2016 Ingredienser: 1 løk [...]

Grov gjærbakst fra Fjøset på Markestad

Grov gjærbakst Fjøset på Markestadwww.markestad.as Ingredienser: 500 gr sammalt mel 500 gr siktet hvetemel ca [...]

Fiskeburger

Fiskeburger Fiskefilet uten skinn og bein Hvetemel Sammenpisket egg Panko brødrasp 1. Skjær fisken i [...]

Grov gjærbakst

Grov gjærbakst 500 gr sammalt mel Ca 7. dl. kaldt vann 2 ts salt 1 [...]

Eplechutney

Eplechutney ·       6 stk. epler ·       2 dl. eplecidereddik ·       200 gr. brunt sukker ·       3. stk. sjalottløk i [...]

Elgkarbonader

Elgkarbonader 1 kg kvernet elgkjøtt 2 løk 1 spiseskje potetmel 2 egg 2.dl vann 2 [...]

Bakt potetsnacks

Bakt potetsnacks Andreplass av årets GD konkurranse – Din beste potetoppskrift 1 porsjon: Kutt to [...]

Dratt geite-salat

Dratt geite-salat Årets festivalrett Av festivalkokkene: Bjørn Hetervik og Frode Myklevik   Salat: Valgfri blandet salat Kokt [...]

Leverpostei

Leverpostei 1kg lever 700 gram spekk 1,5 løk Kvernes 1 gang Tilsett: 7 spiseskjeer hvetemel [...]

Rock & Roll Fiskebollekokken!

Rock & Roll Fiskebollekokken! Oppskrift og bilde Halvar Ellingsen Jeg har mange minner fra barndommen [...]

Lammerull fra Småbruket Vårens

Lammerull fra Småbruket Vårnes Du trenger: 1 slagside av lam 1 kg (ca) lammekjøtt 3 [...]

Potet og purresuppe

Potet og purresuppe 2 kg poteter i terninger 2,5 purre i skiver 150 gr. Løk, [...]

Pavlova

Pavlova Espen Vesterdal Larsen Daglig leder Kulinarisk Akademi Hovedavdeling 3 eggehviter noen saltkorn 1dl sukker [...]