LILLEHAMMER MATAUK FESTIVAL 2022
– en matfestival i Lillehammer sentrum og på CC Strandtorget


Tema: «hagen min»

 

Åpning av festivalen: Henning Holmbakken

Konferansierer fredag: Wenche Haug Almestrand & Kokken Tor

(c) Anne Stokke

 

Konferansierer lørdag: Vendela Kirsebom & Petter Pilgaard

Festivalkokker: Frode Myklevik, Tor Kramperud, Ali Badwinaga, Schan Amir, Trond Wahlstrøm, Anita Sæterdal

Pynt av festivalscene:


PROGRAM FOR FESTIVALSCENEN og TELTET PÅ SIGRID UNDSETS PLASS, I SENTRUM og CC STRANDTORGET

 

BEGGE DAGER I SENTRUM:

 

  • Bondens Marked med salgsstand på Lilletorget
  • Salg av lokalmat gjennom hele gågata
  • Ta med egne epler og press deilig eplejuice
  • En smak av honning! Utsalg av egenprodusert honning fra CC Strandtorget
  • Baking og salg av surdeigsbrød av Kai Åsmund Sanden og salg av mel fra Masovn Mølle
  • Smaksprøver fra scenen

 

BEGGE DAGER PÅ CC STRANDTORGET

  • Skalldyrbåten. Salg av deilig sjømat til gunstige priser
  • Kremmerhuset: alt du trenger til høstens festbord. Servering av deilige smaksprøver
  • LIFE: smaksprøver av økologisk gulerotkake
  • CC MAT: egen ostestand i butikken
  • En smak av honning! Utsalg av egenprodusert honning fra CC Strandtorget

 

FREDAG 7.OKTOBER – SIGRID UNDSETS PLASS

Sigrid Undsets plass: I samarbeid med Sparebank 1 Gudbrandsdalen

 

Tema: Fremtidens elever, lærlinger og kokker!

Konferansierer: Kokken Tor & Wenche Haug Almestrand

 

  • Kl 11.00   Åpning av Lillehammer Mataukfestival 2022 v/ næringsutvikler Henning Holmbakken i Lillehammer Regionen vekst

 

 

I FESTIVALTELTET PÅ SIGRID UNDSETS PLASS

  • Kl 11.00 – 15.00 Kokkekurs for barn. Alle får kokkehatt og kokkebevis!

Vi avliver myten om at barn ikke liker fisk! På kokkekurset lager barna sin egen fiskepakke med grønnsaker som puttes på grillen. Vi spiser sammen etterpå. Ansvarlig: Norske kokkers landsforening Innlandet.

  • Kl. 11.10 Sparebank 1 smaker på festivalen
    – Kom å få en smak av festivalen i samarbeid med lokalbanken og Kokken Tor.

 

PÅ FESTIVALSCENEN PÅ SIGRID UNDSETS PLASS KL. 12.00-14.00


«Inspirasjonshappening» for elever i 9- og 10.klasse
Vi ønsker å inspirere ungdommen til å velge restaurant- og matfag, samt vekke interessen for å lage mat. Hvordan ta vare på råvarene på best mulig måte og hvor enkelt det er å få tak i og lage fantastisk mat med verdens beste råvarer, rett utenfor stuevinduet.

 

  • Kl. 12.00 Fra kokkelærling, til gründer! Med «krutt og røykgaranti».
    Kokken Tor Jørgen Kramperud har opplevd det meste: laget mat og servert internasjonale stjerner, deltatt i utallige matprogram, og er en kjent skikkelse bak suksessen Flying Culinary Circus. Nå har han sitt eget matkonsept, Kokken Tor, som han driver fra gården sin i Øyer. Hør historien og la deg inspirere.


(foto: Joakim Mangen)

  • Kl. 12.45: Kokkeelever- og lærlinger på vei mot nye eventyr?
    Møt elevene Ruben Alexander Ahl og Amalie Foldvik, fra 2. klasse ved Lillehammer videregående skole og hør hvorfor de valgte restaurant- og matfag og 2. års kokkelærling Gunnar Gudbrandsen fra Victoriahaven Restaurant. Om mål, motivasjon og fremtidsdrømmer.

  • Kl. 13.00 Kjøkkenhage på 1 kvadrat
    Barneskolene i Øyer kommune har hatt kjøkkenhage som skoleprosjekt. Møt elevene og hør erfaringer rundt det å lage egen kjøkkenhage og hva du kan dyrke på liten plass.

  • Kl. 13.30 Bransjen trenger deg! Møt Anja Skjævestad, kokk, kokebokforfatter og nå konsernkjøkkensjef for Heimgruppen. Anja har jobbet på noen av Oslos beste restauranter. Nå jobber hun i Heimgruppen og er lidenskapelig opptatt av god, ærlig og kortreist mat. Hør hennes historie, hva du kan forvente deg som lærling og muligheter for jobb!

  • Kl. 13.45: Ta et smart valg- bli lærling!
    Veien videre og muligheter en yrkeskarriere innen restaurant- og matfag v/ daglig leder Mailene Balkøy i Lærlingekompaniet i Innlandet

  • Kl. 13.55 Takk for i dag og vel hjem

 

PÅ LILLEHAMMER KINO

 

  • Kl. 18.00 «Kulinarisk Kino» Fransk Aften i LUX-salen: Vi viser den franske filmen «Delicieux» akkompagnert av to små franske retter, og et glass fransk vin. Maten presenteres av Hvelvet Restaurant. Åpen bar.
    Om filmen: Denne delikate og appetittvekkende filmen innkapsler skjønnheten i kjøkkenet, enten det er å skape eller konsumere. Dette er en komedie som gjør narr av aristokratene og deres livsstil, hvor den virkelige stjernen i filmen er selve maten.

LØRDAG 8.OKTOBER – SIGRID UNDSETS PLASS

 

 

  • Kl 11.00 Åpning av dag to          


Konferansierer: Vendela Kirsebom & Petter Pilgaard

I FESTIVALTELTET PÅ SIGRID UNDSETS PLASS

 

Kl 11.00 – 15.00 Lær å lage pølser med urter og krydder fra hagen

Hvordan lager du spennende, hjemmelagde pølser i festivalteltet.  V/ Oppland Bonde- og småbrukarlag. Kr 100,- (VIPPS på stedet). Pølsene tar du med hjem.

 

PÅ FESTIVALSCENEN PÅ SIGRID UNDSETS PLASS

 

  • Kl. 11.15 Tor og Mor
    Fra kokkelærling, til gründer har Tor Jørgen Kramperud opplevd det meste: laget mat og servert internasjonale stjerner, deltatt i utallige matprogram, og er en kjent skikkelse bak suksessen  Flying Culinary Circus. Nå har han sitt eget matkonsept, Kokken Tor, som han driver fra gården sin i Øyer. Bak suksessen står kokkens Mor: Mari Kramperud Arnesen. Møt Tor og Mor og hør deres historie om matglede og matradisjoner mens de kokkelerer på festivalkjøkkenet. Smaksprøver.

(foto: Joakim Mangen)

  • KL 12.00 – 14.00 EIDSIVA BREDBÅND INVITERER TIL LØRDAG I TERRASSEN
    Vi byr på god stemning, vafler og hyggelige overraskelser. Kom og møt oss i Terrassen
  • Kl 12.00  Knallgode tips med sesongens røde og grønne tomater
    Tomater kommer i mange varianter og farger og det er mere vanlig å dyrke tomater i kjøkkenhagen sin. Vår egen festivalkokk Frode Myklevik viser oss hva vi kan bruke både røde og grønne tomater til. Smaksprøver.

  • Kl 12.45 Smoothie- superdrikken alle liker
    En nylaget smoothie er leskende og proppfull av sunne næringsstoffer. Gjerne laget av frukter, grønnsaker, urter, nøtter og bær. Når du tenker at dette må jeg kaste, det er da bærene/fruktene er perfekte å lage smoothie av. Møt Anita Sæterdal, gründer og daglig leder av kaffe- og smoothiebaren FIKA. Anita viser oss de beste tips og triks for en «perfekt» smoothie! Smaksprøver. 

  • Kl. 13.30 Sesongens suppe med råvarer fra hagen min!!
    Lær å lage nydelig suppe av sesongens beste råvarer. Supper er
    perfekt høstmat. Møt Anders Havik som startet sin karriere på
    Lillehammer, men har både vært kjøkkensjef på Baltazar Ristorante
    og Cantina Cortina i Oslo der han også var daglig leder. Smaksprøver.

  • Kl. 14.15 En smak av Honning!
    En av CC Strandtorget best bevarte hemmeligheter er at de har sitt eget birøkteri på taket. Her summes det døgnet rundt og ikke bare lages det honning, men det bidrar også til pollineringen i nærmiljøet. Biene produserer ca 100 liter honning på en sesong. Honningen selges på utvalgte lokale butikker. Møt festivalkokken Frode Myklevik som gir oss gode tips til hvordan vi kan bruke honning i matlagingen. Smaksprøver og salg av honning. Smaksprøver.  

  • Kl. 15.00 Norske tapasretter
    XO Lokalmat og delikatesse starter opp i gågaten i Lillehammer i 2022 og har blitt tatt svært godt i mot. Trond Wahlstrømgrunder og lokalmatsentusiast er driveren og han skal vise oss noen deilige norske tapasretter med lokal spekemat fra Gudbrandsdalen, norske lokale oster, krydret med lokalt syltetøy og annet snadder. Smaksprøver

 

LILLETORGET

  • Kl. 11.00-16.00 Vikingtokt
    Besøk vikingskipet Mjøsen Lange på Lilletorget og blir med på «vikingtokt»! Hør historien om hvordan vikingene har påvirket oss og vår matkultur. Smaksprøver.

 

På LILLEHAMMER KINO

 

  • 12.00:«Kulinarisk frokostkino» for barn og familier:  
    Vi viser Disney-klassikeren «Rottatouille» og serverer franske barnevennlige frokostfavoritter.
    Om filmen: På en av Paris fineste restauranter bor Remy, en ambisiøs rotte som – til forskjell fra alle andre rotter – hater søppel. I stedet drømmer Remy om å bli en berømt fransk stjernekokk. Når han møter kjøkkengutten Linguini blir en kjedereaksjon av hendelser satt i gang, som snur opp ned på hele Paris!

 

LØRDAG PÅ CC STRANDTORGET

  • Kl. 13-18 Kokken Ali Badwinaga
    -Lager gode enkle retter basert på restemat. Ali har tidligere vært på Kokkelandslaget og bookes nå til eventer i inn- og utland. Han driver sin egen restaurant/kafe og cateringselskap. Smaksprøver

 

PÅ LILLEHAMMER KINO

  • Kl. 1200 «Kulinarisk Kino» «Kulinarisk frokostkino» for barn og familier: Vi
    viser Disney-klassikeren «Rottatouille» og serverer franske barnevennlige frokostfavoritter.

SØNDAG 9.OKTOBER – PÅ FÅBERG

 

  • Kl. 12.00-14.00 Silda går, silda går!
    Lær om tradisjonene rundt lågåsildfiske i Sundgaarden på Fåberg. Smak deilig lågåsild på Fåbergmåten og nyt deilig byggrynskrem til dessert. Se den gamle fiskemetoden med mælkrakkmodell demonstrert. (NB! Smaksprøver med forbehold om sild.)
    Arrangør: Sundgaardens Venner og Lågen Bygdekvinnelag. Sponset av Sparebankstiftelsen.

 

 

 

Sponsorer:

Sparebank 1 Gudbrandsdalen
BAMA
Kulina
GD

Lillehammer storkjøkken

Siste nytt

Takk til styringsgruppa for årets festival:

Frode Myklevik, Norske kokkers landsforening Innlandet, Terje Holen, Oppland bondeog småbrukarlag, Henning Holmbakken, Lillehammer-regionen vekst,
Kristin Prøven, Visit Lillehammer, Wiggo Slåttsveen, Lillehammer Bryggeri AS,
Camilla Solberg Oen og Wenche Haug Almestrand, Lillehammer Sentrum Drift A/S,
Erik C. Skjellerud og Linda Øvstehage, CC Strandtorget

 

Spørsmål om festivalen rettes til post@lillehammersentrum.no
eller tlf. 61 05 77 80