FREDAG 6.OKTOBER – SIGRID UNDSETS PLASS
I FESTIVALTELTET PÅ SIGRID UNDSETS PLASS
- Kl 11.00 – 15.00 Kokkekurs for barn. Alle får kokkehatt og kokkebevis!

Vi avliver myten om at barn ikke liker fisk! På kokkekurset lager barna sin egen fiskepakke med grønnsaker som puttes på grillen. Vi spiser sammen etterpå. Ansvarlig: Norske kokkers landsforening Innlandet.
PÅ FESTIVALSCENEN PÅ SIGRID UNDSETS PLASS
- KL. 11.00: Åpning av Lillehammer Mataukfestival 2023 v/ Henning Owren og Charlotte Mohn Gaustad

- Kl. 11.15: Konferaniser og festivalkokk Charlotte Mohn Gaustad…
Årets konferansier er Charlotte Mohn Gaustad, kjent fra en rekke TV-programmer som “Smaken av Norge”, “Jenter på hjul”, “Sommeråpent” og “Julekveld hos Prøysen”. Charlotte vil lose oss gjennom to dager med matglede, og hun vil selv inspirere oss med råd og tips fra sine kokebøker.
Smaksprøver.
- Kl. 11:45: Terje Holen lærer oss å skjære opp lam
Lam er en god norsk råvare, som vi kan bruke enda mer. Terje Holen viser med sin støe hånd og lange erfaring hvordan vi utnytter denne råvaren best mulig, og hvordan vi på egen kjøkkenbenk kan dele opp et lam.
- Kl. 12.30: Kjøkkenhage på 1 kvadrat
Barneskolene i Øyer kommune har hatt kjøkkenhage som skoleprosjekt. Møt elevene og hør erfaringer rundt det å lage egen kjøkkenhage og hva du kan dyrke på liten plass.
- Kl. 13.15 Stuttreist, lokalprodusert is fra Øyer, ved Ole Christian Lunke

Hvordan startet Stuttreist sin egen iskremfabrikk? Vi blir med på å utforske reisen råvarene tar fra bonden til den iskremen og sorbeten Stuttreist lager. Deretter skal dykker de inn i prosessen med å lage sine ekte iskrem- og sorbetsmaker, før det hele avsluttes med smaksprøver.
….
Smaksprøver.
- Kl. 14.00 Norske Akkevitters Venner

Norsk Akevitt går nå inn i sin høytid, selv om dagens mangfold av akevitter har blitt et supplement til matretter gjennom hele året.
Norske Akevitters Venner Lillehammer og Omegn ønsker å sette større søkelys på vår nasjonale drikk, og sørge for at den får den oppmerksomheten den fortjener.
De vil informere litt om seg selv og hva man bør tenke på ved valg av akevitter til de forskjellige matretter.
- Kl. 14.45 Takk for i dag og vel hjem
Besøk Lillehammers restauranter og uteliv!
PÅ LILLEHAMMER KINO 
Kl. 12.00 «Kulinarisk Kino» Fransk Matiné med kaffe og croissanter: DELICIEUX.
Om filmen:
Vi befinner oss i Frankrike på 1700-tallet. Ved begynnelsen av den franske revolusjonen er gastronomi fortsatt et privilegium for aristokratene. Når den talentfulle kokken Manceron blir avskjediget av hertugen av Chamfort, mister han interessen for matlaging. Tilbake i herregården hans får møtet med den mystiske Louise ham på beina igjen. Det viser seg at de begge med god grunn bærer sterk nag mot hertugen, men de deler også en interesse for mat. Sammen bestemmer de seg for å lage den aller første restauranten i Frankrike. Denne delikate og appetittvekkende filmen innkapsler skjønnheten i kjøkkenet, enten det er å skape eller konsumere. Dette er en komedie som gjør narr av aristokratene og deres livsstil, hvor den virkelige stjernen i filmen er selve maten.